Ruhl|Jahnes creates warm, modern architecture − tailored to the unique circumstances of our clients and their sites and delivered with exceptional attention to detail − for a lifetime of enjoyment



 
— Instagram

Picnic anyone? . Our previous post showed the exterior of this porch: black composite and brushed aluminum panels. The interior is clear finished cedar and FSC certified mahogany, framing views of the rock garden that anchors our house to its site. . . Photo by @natreaphotography . . . . #womenindesign #womeninarchitecture #modern #contemporary #design #detailsmatter #designlikeyougiveadamn #architecture #modernhouse #modernhome #moderndesign #ruhljahnes #modernarchitecture #newenglandhome #bostonhome #residentialdesign #oceanhome #dreamhouse #boston #architect #warmmodern #porch


Follow us!

— Instagram

Happy Monday! With thanks to @natreaphotography (and the photogenic Bandit) from our recent photo shoot in #gloucesterma . The aluminum paneled bay was hand finished by @kim_radochia_studios .

— Instagram

Ready for summer? Hot off the presses. Thank you @oceanhomemag for featuring our #cohasset house on the cover! Such a fantastic photo by @natreaphotography .

— Instagram

almost ready for prime time in #rockportma . . . . . . . . #beachhouse #modernhouse #modernbeachouse #oceanfront #oceanfrontliving #womenindesign #womeninarchitecture #modern #contemporary #design #detailsmatter #designlikeyougiveadamn #architecture #modernhouse #modernhome #moderndesign #ruhljahnes #modernarchitecture #newenglandhome #bostonhome #residentialdesign #oceanhome #dreamhouse #boston #architect #warmmodern

— Instagram

Thanks so much for featuring our Rudolph House today, @dwellmagazine ! From Dwell: “In the late 1950s, acclaimed architect Paul Rudolph transformed an oversized garage into this richly textured home, now known as the Rudolph House. While the beloved dwelling had remained virtually untouched since winning a Record Houses award in 1960, it was recently treated to a thoughtful renovation by @ruhljahnes. "We were tasked with bringing the house up to current energy efficiency standards and with reorganizing the house to accommodate the new owners' more contemporary needs, while also respecting the noteworthy original design, explains the firm. During the reno, the team pulled the kitchen out of an enclosed side room and into the main living area, freeing up space to modernize the home's bedrooms, bathrooms, and study. The architects also redesigned the exterior walls and glazing to include 10-foot-high sliding doors and windows to open the home up to the courtyard. “The renovation resulted in a comfortable, modern home that pays great homage to its midcentury past," says the team. Photos by@_tonyluong Original Design by Paul Rudolph (@paulrudolphinst) Construction by @s_h_construction Energy Consultant @zeroenergy_ design